Nemrégiben írtunk már arról, hogy miért fontos kiemelni a szemeidet a sminkelés során. Ám nem szabad elfelejteni, hogy a tökéletes szemsminkhez gondoskodnod kell arról is, hogy a szemöldököd szép és ápolt legyen, hiszen ez adja majd meg a keretet a tekinteted számára.

De hogyan is alkalmazd hatékonyan és jól a szemöldökporokat? Ne aggódj, nem ördöngösség!

Törekedj a harmóniára

Gyakran láthatunk példát arra, akár az utcán sétálva is, hogy a szemöldök színe jelentősen eltér viselője hajszínétől és alapvető tónusaitól. Ez természetellenes összképet alkot, ami – lássuk be – nem túl esztétikus. Éppen ezért törekedj mindig arra, hogy a hajad színéhez igazítsd a szemöldöködét is.

Amennyiben festett hajkoronával rendelkezel, arra is szentelj figyelmet és időt, hogy a bőrtónusodhoz megfelelő árnyalatot válassz. Tél és nyár típusú lányoknak a hideg, míg a tavasz és ősz árnyalatokhoz a meleg színek illenek.

Így alkothatod meg a tökéletes ívet

Szemöldökporral lágyabb hatást érhetsz el, mint egy ceruzával, ezért is olyan népszerű. Egy jó minőségű ecsettel igazán könnyedén viheted fel a port, ráadásul szükség esetén akár kikeverheted magadnak a hozzád leginkább passzoló árnyalatot.

Ha még nem vagy gyakorlott a sminkelésben, nagy segítségedre lehet egy szemöldöksablon. Ezt a hatékony kis eszközt elég a szemhéjadra illesztened, majd a kivágott részek mentén haladva töltsd fel a területet a színes porral, egy vékony ecset segítségével.

Ha már több rutinnal rendelkezel, megpróbálhatod szabad kézzel is a műveletet. Ebben az esetben ügyelj rá, hogy tartsd meg a szemöldököd természetes alakját. Mindig a szálak növekedésének irányában dolgozz, tehát belülről kifelé. Ha igazán természetes hatást szeretnél elérni, érdemes átfésülni egy szemöldökkefével, vagy szemöldökzselével.

Mivel a belső szegletben már kevesebb szőrszál található, ezen a területen érdemes egy-két árnyalattal világosabb színt használnod. Ha így jársz el, könnyedén elkerülheted azt, hogy a sminked túl harsánynak és művinek hasson.

Miért fontos, hogy törekedj a természetes szemöldökre?

A válasz nagyon egyszerű: szemöldöke mindenkinek van. Olyan része az arcodnak, ami eredetileg is ott volt és ezzel mindenki más is tisztában van. Ha túlságosan rajzoltnak és erőltetettnek tűnik a végeredmény, az egyszerűen taszít másokat.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne javíthatnál rajta egy kicsit, vagy, hogy ne igazítsd meg a rakoncátlan szálakat a sorok között. Egy jól megalkotott szemöldökkel kiegyenlítheted az aszimmetriákat és hibákat, így az arcod üde és vonzó lesz.

Ezekre az apróságokra ügyelve te is könnyedén feldobhatod a sminkedet. Ha pedig a sminktáskádból hiányzik még egy jó, szemöldökre való festék, webáruházunkban több árnyalatban is találhatsz jól pigmentált és egyszerűen felvihető szemöldökporokat.

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: