Ha reggelenként úgy érzed, hogy még bőven elférne valami plusz a külsődön ahhoz, hogy igazán elemedben érezd magad, akkor ne feltétlenül egy selyemsálra, vagy egy karkötőre gondolj, hiszen a szemhéjpúder is öltöztet. A szemhéjpúder -ha jól választod meg a színt-remekül fest, és kiemeli a szemeidet. Csak tudnod kell, hogy a szemed színéhez, és az aznapi outfitedhez milyen színek dukálnak.

Gondolkodj szettekben!

A szemhéjpúder szettek egymással harmonizáló színeket tartalmaznak, így akár egyszerre is alkalmazhatod őket, és játszhatsz az árnyalatokkal. A szemhéjpúder paletták egy adott árnyalat egy világos, és két eltérő mélységű középszínét, vagy épp sötét árnyalatát tartalmazzák.

Könnyű őket magaddal vinned, hiszen három féle szín is egyetlen kis dobozkában van. Nem csörögsz- zörögsz vele, és sokkal gyorsabban megy vele a sminkelés is, mintha három külön kis fiolát kellene kinyitogatnod egymás után. Vehetsz belőlük többfélét is, hiszen más és más make-up mutat jól egy fotózáson, egy partin, vagy épp a munkahelyen.

Így használd a szemhéjpúdert!

A púdert az ujjaid hegyével is felviheted, de az applikátort is bevetheted a szépséged érdekében, amelyik neked kényelmesebb. Persze ha az ujjbegyeddel dolgozol, akkor fontos, hogy lemosd, hiszen könnyen összekenheted vele a ruhádat. A kész művet told fel egy kis fénnyel: ha a paletta legvilágosabb árnyalatából hintesz a belső szemzugodba, a szemhéjad legdomborúbb pontjára, és a szemöldököd alá is, akkor még tündöklőbb lehet a szemsminked.

Legyél magaddal türelmes, hiszen a szemhéjfestés egy igazi művészet. Nézz beauty-bloggerek által készített videókat az egyes trükkökről, és gyakorolj otthon türelmesen. Minél több lesz a rutinod, annál könnyedebb, és szebb sminkeket készítesz majd. Tudtad egyébként, hogy a sminkelést a szemhéjpúderrel kell kezdeni? Ennek az az oka, hogy a szemhéjpúder porból van, és a szemcséi ráhullhatnak az arcodra, és az alapozóra.

A szemhéjpúdert passzítsd a szemszínedhez

Barna szem: bármilyen szín (barna, a lila, a zöld, a kék) passzol hozzá. Ám a sötétebb árnyalatokat csak akkor engedheted meg magadnak, ha sötét a bőröd.

Kék szem: pasztellárnyalatok (pl. halvány rózsaszín), a barna vagy az arany, és a semleges színek dukálnak hozzá

Zöld szem: egy cicásan zöld szemű hölgynek a kéken kívül szinte minden jól áll.

Egy romantikus sminktipp

Egy romantikus vacsorához nem akármilyen smink illik, hiszen könnyű mellélőni. Ha nem szeretnéd, hogy könnyűvérűnek higgyen az új lovagod, akkor csakis diszkrét sminkben jelenj meg az első randin. A mozgó szemhéjadra egy finom, diszkrét színű színpaletta legvilágosabb árnyalatát válaszd, majd húzz egy vékony tusvonalat a felső szempilláid tövébe.

Az alsó szempillasorod teljes hosszára a két középszín közül a világosabb kerüljön, a mélyítővonalba pedig a sötétebb árnyalatot satírozd el. Ha ráerősítesz a szempillasor külső harmadára, akkor ezzel kiemeled a szemformád. Végül a tusvonal puhítása következik: ferde szélű ecsetet használj hozzá.

Ez azért is jó trükk, mert ha a kontúrvonal nem sikerült pontosra, akkor lágyabb lesz az összhatás is. Bársonyos, tökéletesen fedő szemhéjfestékre vágysz? Próbáld ki a tökéletesen fedő szemhéjpúdereinket, és lásd színesben a világot!

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: