A válasz: attól függ. Egy jó alapozó olyan, mint egy második bőr. Ápol, és eltakar.
Ha te sem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy bababőröd legyen, akkor jól tudod, hogy mennyire melós rejtegetni a piros foltokat, a tág pórusokat, vagy épp a hegeket, pattanásokat, májfoltokat. Igen, persze, meg kell tanulnod velük együtt is élni, és nem rejtegetheted folyton őket, de a helyzet az, hogy egyes eseményekkor igenis kedved van ahhoz, hogy tökéletesen nézz ki.
Mi nem törünk pálcát a fejed felett, hiszen a mi célunk is az, hogy a sminkjük segítségével még szebbek, és magabiztosabbak legyenek a magyar hölgyek.

Válassz okosan alapozót

Először is, fontos, hogy illeszkedjen a bőrszínedhez. Alapból fehér bőrűként nem fogsz szépen mutatni narancssárga színben tündökölve.
Menj be egy drogériába festetlen arccal, és teszteld le az alapozókat. Sok helyen van teszter, amit bátran kipróbálhatsz. Ha nem vagy járatos a sminkelésben, akkor az ingyenes sminkelési lehetőségeket is neked találták ki, ahol többek között az alapozó helyes használatát is elsajátíthatod.
Ha mégsem szeretnél smink nélkül elindulni otthonról, akkor a csuklód belső felén is tarthatsz színpróbát. Természetesen ez csak arra az alkalomra vonatkozik, amikor kiválasztod életed első alapozóját, utána már fogod tudni, hogy milyenre van szükséged, és akár egy webshopból is ki tudod választani az alapozódat.
Próbáld ki a por, és a hab állagú változatokat is, hogy meglásd, neked melyik válik be a legjobban. Léteznek vastagabban, és vékonyabban fedők is, sőt olyan multifunkciós termékek is, amelyek az alapozás mellett mattítanak, és ápolnak is egyben.

A SMINKELÉST MINDIG EGY BIZTOS ALAPPAL KEZDD!

Kend fel helyesen

Ne rétegelj, tök felesleges. Ha hat rétegben kened fel az alapozót, attól még nem leszel szebb és jobb, sőt, ki fognak röhögni az emberek. Az arcod ne kezeld egy falként, nem kell rá vakolat.

Mivel az alapozó felerősíti az apró pihéket az arcodon, ezért a használata előtt erősen ajánlott mondjuk egy bajusztalanítás.Az alapozót fentről lefelé dolgozd le, és az orrodtól kifelé. Ne csak kutyafuttában kend fel, szépen egyenletesen dolgozz.

Ha izzadós vagy, akkor ha nem is folyik le, de átfényesedhet. Viszont erre találták ki a púdert, hogy felszívja a felesleges nedvességet. Ha zsíros a bőröd, akkor a mattító hatású alapozót ajánljuk, hiszen nem fog tőle fényleni a bőröd.  A folyékony alapozóval kissé macerásabb bánni, hiszen több időt vesz igénybe a felkenése az arcodra.

Ezeket tudtad az alapozókról?

A folyékony alapozó jobban fed, mint a por alapú, ezért ha problémás a bőröd, akkor bizony jobban is jársz vele. Ráadásul kevésbé szárítja a bőrt is.

A hab alapú természetes hatást kelt.
A por alapút akkor válaszd, ha szép, egyenletes arcszínre vágysz, és nem zavar, ha 3-4 óránként meg kell igazítani a sminked.

Ha valóban tartós sminket szeretnél, akkor ne állj meg az alapozónál, hiszen a nevében is benne van, hogy csak alapozó. Azaz ne várj tőle csodát, hiszen csak az apró egyenetlenségeket dolgozza el, és kiigazítja a színbeli eltéréseket, de nem helyettesíti a sminkelés további lépéseinek alkalmazását.

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: