Az utóbbi években különösen nagy népszerűségnek örvendenek a szemhéjtusok. Hogy miért? Mert könnyű őket használni, tartósak és gyönyörű sminket lehet a segítségükkel készíteni. Nem csoda hát, hogy mostanra már egyetlen nő kozmetikai táskájából sem hiányozhat.  Kihúzhatod a szemed natúrban, vagy megkoronázhatod vele a teljes make upodat, a tust igazán sokoldalúan alkalmazhatod a sminkelés során.

Milyen szemhéjtust válasszak?

A sok különböző színű, állagú és összetételű tus között nehéz a választás – és akkor még nem beszéltünk a különböző applikátorokról sem. A választásban segíthet, ha tudod, milyen hatást szeretnél elérni és hogy mennyire vagy gyakorlott ecsettel a kezedben.

A tégelyes tusokat lehet a legkönnyebben alkalmazni. Ezeket egy lapos, egyenes fejű ecset segítségével könnyedén eloszlathatod a szemhéjad tövében és egyetlen darab igencsak sokáig elég. Hátránya, hogy gyakran gyengén pigment és könnyen lepereg, így a sminked nem lesz túl tartós.

A folyékony tusokat sem nagy ördöngösség felvinni. A hozzájuk tartozó ecsettel lendületes mozdulattal húzd ki a szempilláid feletti részt és máris kész a drámai hatás. A használata közben azonban ügyelj arra, hogy minél kevesebb mozdulattal készítsd a vonalat, különben oda is jut belőle, ahová nem szeretnéd. Száradást követően tartós és látványos eredményt biztosít.

Ami pedig az ecseteket és applikátorokat illeti…

A kérdés természetesen nagyban függ attól, hogy milyen tust fogsz használni. A tégelyes darabokhoz egyértelműen az ecset a nyerő választás. Ha biztosra akarsz menni, akkor egyértelműen a széles, lapos ecsetek lesznek a legjobb barátaid. A vékony, vagy akár díszített sminkhez viszont egyértelműen a hegyes példányok a nyerők.

A folyékony kiadásokhoz általában készen kapod az ecsetet, amelyet a kupakhoz rögzítve helyeznek el. Ez az esetek többségében a jól ismert hegyes ecset. Ezek sem egyformák viszont, mivel puha és kemény kialakítású is létezik belőlük, sőt, bizonyos esetekben egy hegyes applikátort találhatsz a tetőben elhelyezett pálca végén.

A kemény ecsetek akkor tesznek jó szolgálatot, ha valami igazán látványos, díszített tusvonalat szeretnél készíteni. Ebben az esetben ugyanis fontos, hogy pontosan tudd irányítani a fejet, így a festék oda kerül majd fel, ahová te szeretnéd.

A vékony és hegyes ecsetekkel igazán látványos, cicás vonalakat húzhatsz, ráadásul könnyen elkészíthető vele a jól ismert, elvékonyodó tusvonal. Ha pedig igazán merész vagy, próbáld ki a színes festékeket, amelyekkel valóban nem-mindennapi hatást érhetsz el!

Bármelyik is legyen a kedvenced, kétségtelen, hogy a szemhéjtus az egyik leghasznosabb darab egy nő fegyvertárában. Könnyedén megmentheti a napodat, ha váratlan vacsorameghívást kapsz, vagy elfeledkeztél arról, hogy este buliba mész. A látványos sminkeknek pedig gyönyörű kiegészítője egy szép, egyenletes, fekete kihúzás.

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: