Egy jó sminket a tökéletesen ívelt pillák koronázzák meg, de akkor is remek szolgálatot nyújtanak, ha egyszerűen semmi kedvet pepecselni reggel a tükör előtt. De hogyan igazodj ki a rengeteg spirál között, ha folyamatosan jelennek meg a polcokon az újabb és újabb típusok?Segítünk, hogy ne vessz el a forgatagban.

Ahhoz, hogy a szemeid igazán igézőek legyenek, fontos, hogy megtaláld a megfelelő szempillaspirált és az is, hogy megfelelően tudd azt alkalmazni. A csomós, lepergett pillafesték ugyanis cseppet sem esztétikus, ezért érdemes időt szánni arra, hogy a végeredmény valóban tökéletes legyen.

Hogyan is kell jól használni a szempillaspirált?

Erre a kérdésre sokan vonják fel a szemöldöküket, mondván, mi lehet ebben olyan nehéz. Valóban nem nehéz, hiszen a termék használata nem egyszerűséggel adja magát, viszont rossz technikával az eredmény is kevésbé lesz látványos.

Hunyd le azt a szemedet, amelyiket spirálozni szeretnéd. Az ujjad segítségével emeld meg kissé a szemhéjadat, majd apró, sikáló mozdulatokkal fésüld át a pilláidat felfelé. Ezt a mozdulatsort két-három alkalommal ismételd meg és már készen is vannak az igazán drámai hatású pillák!

Akkor sem kell megrémülnöd, ha az első alkalommal a festékből a szemhéjadra is jut. Ezt könnyedén eltávolíthatod a fültisztító pálcika segítségével, így a sminked sem fog tönkremenni a baki következtében.

A típusok útvesztőjében

Dúsító, hosszabbító, vízálló, műszempilla-hatás – ezekkel a kifejezésekkel szinte az összes reklámban és a boltok polcain is találkozhatsz. De akkor mégis melyikre van szükséged? Ebben a kérdésben segíthet, ha átgondolsz néhány alapvető tényezőt az életedben.

Gyakran sportolsz? Netán víz mellett dolgozol? Akkor a vízálló szempillaspirálok lehetnek nálad igazán nyerők. A hosszabbító és műszempilla-hatású szempillaspirálok azoknak valóak leginkább, akiket rövid és világos pillákkal áldott meg a sors. Szemüvegeseknek azonban ezt a két típust nem ajánljuk. Dúsító spirálokkal pedig igazán sűrű és babákat megszégyenítő pillasorod lehet. Neked mik az igényeid?

Nem mindegy a kefe

Bizonyára te is észrevetted már, hogy a különböző szempillaspirálok más és más kefével rendelkeznek. Hajlított, műanyag, szőrös, csak hogy néhányat említsünk azok közül, amelyekkel találkozhatsz a vásárlás során.

A hajlított kefék megkönnyítik a festék felvitelét, mivel követik a szem ívét. A sűrű, szőrös sörték gondoskodnak a dúsító hatásról, mivel képesek beférkőzni a pillák közé, így kellő mennyiségű festékanyagot juttatva a felszínükre. A műanyag fejek a hosszabbító spirálok építkezését segítik, amellyel létrejön a különleges és látványos hatás.

Ügyelj mindig arra, hogy ne használj lejárt szavatosságú szempillaspirált. Ez könnyedén irritálhatja a szemet és akár kellemetlen allergiás reakciókat is kiválthat. A beszáradt darabokkal azonban lehetsz elnézőbb: egy kis szemcseppel könnyedén újra használhatóvá válik a kedvenc pillafestéked.

Tegyél igazán mély benyomást ismerőseidre lenyűgöző szempillákkal. Nézz körül szempillaspiráljaink között, találd meg az igazit és ragyogj!

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: