Biztosan vagyunk benne, hogy számodra sem ismeretlen probléma, amikor a szemhéjpúdered becsomósodik, vagy egyszerűen kis idő elteltével megkopik és már kevésbé ragyogó. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha nem használsz primert a szemhéjadon, ami megkötné a pigmenteket.

A szemhéjalap egy új réteget képez a szemhéjadon, amely segít abban, hogy a púder megtapadhasson a bőrödön. Ezzel gondoskodik arról, hogy a sminked tartós és tökéletes maradhasson minél hosszabb időn át.

Hogyan használjuk a szemhéjalapozót?

Ha már túlestél a sminkelést megelőző hidratáláson, már elő is veheted a primert. Vékony rétegben, az ujjad, vagy egy puha ecset segítségével oszlasd el egyenletesen a szemhéjadon. Csak ezt követően érdemes belevágni az arc sminkelésébe.

Mindig ügyelj arra, hogy tiszta kézzel használd a bázist. A ujjaidról könnyedén belekerülhetnek a krémbe különböző baktériumok, amelyek elszaporodva és később a primerrel a bőrre jutva akár komoly galibákat is okozhatnak, mint a bőrpír, viszketés és a különböző allergiás reakciók.

Miért szeretjük ennyire a szemhéjalapot?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy miért kellene külön termék a szemhéjra, ha van már alapozójuk. Érdemes tudni azonban, hogy a szemre fejlesztett bázisok állagban és összetételben is jelentősen különböznek. Sűrűbb kialakításuknak köszönhetően kiegyenlítik a bőr egyenetlenségeit és segítik a festékek tapadását is.

Különösen akkor hasznos ez az eszköz, ha a kor vagy egyszerűen a genetika miatt a szemredők mélyebbek, ha már megjelentek a ráncok, vagy egyszerűen csak olajos a bőröd. Ilyen esetekben a szemsmink sokkal gyorsabban lepereg és összegyűlik a barázdákban.

Mikor használjuk a primert?

A rövid válaszunk az lenne, hogy minden sminkeléskor. A szemhéjalap kiválóan alkalmazható a különböző állagú szemfestékekkel, tehát por és krém alapúakkal egyaránt.

Pigmentek és selyemporok használatakor szintén jó szolgálatot tesz. Ezek a termékek ugyanis gyönyörű, drámai sminket képesek eredményezni, ám éppen ilyen könnyen el is vándorolnak az arc más területeire megfelelően tapadó felület híján.

Milyen szemhéjbázisok léteznek?

A krémeket különböző formában találhatod meg a polcokon, így könnyű eltévedni közöttük. Tubusos adagolóban általában lazább, folyósabb primert találni, amelyet ujjbeggyel lehet a leghatékonyabban eldolgozni. Az applikátoros kiszerelések már egy fokkal sűrűbb krémet tartalmaznak. A legsűrűbb azonban a tégelyes változatokban rejtőzik, ezeket már érdemesebb ecsettel alkalmazni.

Léteznek színezett és natúr kiadások is, azon belül pedig matt és fényes típusok is. Ennek köszönhetően képesek a bőröd és a sminked színeihez egyaránt igazodni, megkönnyítve ezzel a sminkelés folyamatát.

A szemhéjalapozónak kiemelt helyet érdemes fenntartani a táskádban, hiszen ez az okos kis kence képes biztosítani, hogy a sminked egész nap tökéletes maradjon. Ha még nem szerezted be eddig, a szemhéjalapot, találhatsz igazán finom, krémes állagú, vitaminokkal dúsított bázist.

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: