Az a típus vagyok, aki már az óvodába is minden nap kopogós cipőben akart menni, felnőttként pedig alig várta, hogy magas sarkú jellegzetes hangjával hívja fel magára a járókelők figyelmét és elismerő bókokat zsebeljen be a megjelenésével.
Azt nem tudom, te milyen stílust követsz. Azt viszont igen, hogy nekem az elegancia a hívószavam. Ha neked is, akkor pontosan tudom, milyen sminkárkát ajánlanék – és miért.
Tény, hogy szeretek nő lenni, ennek minden áldásával és nyűgjével együtt. Ha te is osztod ezt a nézetet, akkor tudod, milyen jó úgy bemenni egy ruhaboltba, hogy a nadrágok mellett egyberészes-ruhákat is választhatsz és a cipők, táskák között szinte minden színben találsz alternatívát.
A stíluskavalkádról nem is beszélve, hiszen nőként az egyszerű, „basic” daraboktól kezdve a sportoson, vagányon át egészen a finom, elegáns vonalvezetésű darabokig szemezgethetünk. (Gondolom, nem okozok meglepetést azzal, hogy az én kedvencem minden üzletben a lágy esésű, nőies ruhák részlege.)

Te is úgy érzed néha, hogy semmi nem akar összejönni?

Én is. És hiába tudom, hogy ez természetes, egyáltalán nem vigasztal az adott szituációban. Az viszont igen, ha a tükörbe nézve azt látom, hogy ma is mindent megtettem azért, hogy jól nézzek ki.
Van, aki ezért rám süti, hogy felszínes vagyok, de szerintem nincs igaza. Egyszerűen arról van szó, hogy így a legrosszabb napokon is azt érzem, őszinte mosoly nélkül is megőrzöm a női méltóságomat.
Félre ne érts, ez alatt nem arra gondolok, hogy a kifutók legújabb darabjait viselem és több réteg smink van az arcomon, ami maszkként mindent eltakar. Úgy értem, hogy első látásra ilyenkor is egyben van a külsőm – ami nekem jó alapot szokott adni ahhoz, hogy belülről is összerakjam magam.
Még a gimiben volt egy barátnőm, aki azt mondta, minél lentebb érzed magad lelkileg, annál jobban kell kinézned (tipikusan a szerelmi csalódások környékén hangzott el ez a mondat).
Felnőttként arra jövök rá, hogy van ebben igazság, mert ha szépnek látod magad, az kihat a kisugárzásodra, ami előbb-utóbb visszahozza az önbizalmadat és a magadba vetett hitedet. Nekem ez nemcsak akkor segített, amikor véget ért egy komoly kapcsolatom, hanem akkor is, amikor válságba került a karrierem vagy szinte teljesen kiégtem a túlterheltség miatt.
Biztosan neked is voltak (és lesznek) nehéz pillanataid az életben. De őszintén mondom, hogy ezektől csak erősebb leszel.

Az elegáns megjelenés a részletekben rejlik

De térjünk vissza az eredeti témánkhoz, az elegáns megjelenéshez.
Mindig tartsd szem előtt, hogy akármilyen divatos ruhát viselsz és akármilyen tökéletesen áll minden hajszálad, az összhatás suta lesz, ha olcsó, a stílusodhoz és a ruhádhoz nem passzoló sminktermékeket használsz.
Biztosan te is láttál már olyan nőt, aki alapvetően jól nézett ki, de nem a természetes színeihez illő alapozót, rúzst, pirosítót vagy szemhéjpúdert választott. Így hiába volt rajta a kirakatokban látott új ruhadarab és volt jó alakja, a rosszul választott smink miatt inkább keltett közönséges, mint bájos benyomást.
Éppen ezért szoktam azt mondani, hogy egy igazi nő nem sajnálhatja az időt és energiát a sminkek tesztelésére. Nekem évekig tartott, amíg megtaláltam azt a termékcsaládot, amit most használok.
Ennek részben az az oka, hogy kifejezetten finnyás vagyok: jó minőségű, könnyen használható, természetes hatást keltő, szép és praktikus csomagolású, széles termékpalettájú, érzékeny bőrre is tökéletes, parabénmentes és megbízható márkát kerestem – és persze olyat, ami nem kísérletezik állatokon.
Ezeken kívül van még néhány szempont a listámon, de már ezt is nehéz végigolvasni egy levegővételre.
Több mint 2 éve véletlenül találkoztam a So Chic! termékekkel és először a bőrtónusomnak megfelelő alapozót próbáltam ki (nálam itt bukott el a legtöbb márka). Azt mondhatom, hogy ez szerelem volt első próbára, mert babaarcom lett – minden műhatás nélkül.
Fellelkesültem és szép sorban kipróbáltam a rúzsaikat, szempillaspiráljaikat, körömlakkjaikat – a felsorolást elég sokáig tudnám folytatni, de a lényeg, hogy ma már csak So Chic! van a neszesszeremben.
Ezeket a termékeket neked is jó szívvel ajánlom, ha fontos számodra az allergénmentesség és olyan márka mellett szeretnéd letenni a voksod, ami követi a trendeket, neked pedig csak annyi a dolgod, hogy válassz az új palettáról (a So Chic! negyedévente jön ki újdonságokkal).

Válaszd ki az arctípusod és szemezgess bátran a természetes színeidhez passzoló So-Chic termékek közül.

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: