Tudd meg, mire valók valójában a sminkalapok (primerek), és hogyan segítenek neked még szebbé válni.

A sminkalap gyakorlatilag megágyaz a sminkednek. A felvitele az arckrém után történik, még jóval az alapozó előtt. Gyakorlatilag plusz bőrként segít abban, hogy a sminked a lehető legtartósabb lehessen, azaz például ne kenődjön el. A primer szó egyébként az angol „to prime” igéből származik, és azt jelenti, hogy alapozni.

A sminkalap főként alkalmi használatra ajánlott

A primereket nem kell minden egyes sminkelés esetén használnod, de akkor nagyon jól jársz velük, ha extra fontos, hogy a sminked flottul, jó sokáig tartson, és ne kelljen miatta aggódnod.

Tudtad? A sminkalappal készült smink akár 9-10 órán át is kitart, ellenben a csak sima alapozós make-up 4-5 órájával. Szuperül jön, ha egy hosszú programod van aznap, és semmi kedved folyton igazgatni a sminked.

Súlyos bőrhibáid vannak? A primered csodákat művel az arcoddal

Ha neked is gondot okoznak a bőrhibák, és szeretnéd őket lefedni, a bőr színéhez igazodó textúrák nem csak hogy elrejtik őket, de tényleg tesznek azért, hogy csak akkor lásd meg őket újra, miután este lemostad a sminked.

Megkönnyíti a sminkelést

A sminkalap olyan jó alapot ad, hogy az alapozó egyenletesebben felvihető rá, mint a sima bőrre. Nem csoda, hiszen sima filmrétegként vonja be a bőrt, és élénkebbé teszi a rá felvitt színeket. Ugyan az állaga elsőre ragacsosnak tűnik, ám amikor a bőröd beissza a primert, láthatatlanná válik, és az alapozó is sokkal könnyebben eldolgozható rajta.

A sminkalap multifunkciós csoda

A terméktől, és a választásodtól függ, hogy melyik tulajdonságból húzhatsz hasznot: a primer ugyanis lehet mattító, hidratáló, öregedő bőrt ápoló (speciális anyagokkal), de akár pórusösszehúzó hatású is. Ha pedig közel áll hozzád a csillogás világa, akkor a csillámos, vagy gyöngyházfényű változat is tetszeni fog.

A Joko Glow Primer termékek amellett, hogy multifunkcionálisak (használhatóak alapként, alapozó alá, alapozóba keverve vagy magában highlighterként is), tartalmaz A-, E-, F-vitaminokat, hidratáló összetevőket, és a MICA gyöngyház fénye friss hatást is biztosít a bőrnek. Termékeink dermatológiailag teszteltek, parabénmentesek, és minden bőrtípusra ajánlottak:

Fénylő sminkalap és highlighter egyben, Glow Primer 200 Joko make-up, 201, 202, 203,

Válassz olyan sminkalapot, amelyben biztos vagy, hogy kényeztetni fogja a bőröd, és illeszkedik annak adottságaihoz.

Igazi bűvész

A megfelelő primerrel egy jó időre elbúcsúzhatsz a ráncoktól, hegektől, a kitágult pórusoktól, vagy akár a fáradt, sápadt arcbőrtől. Csodás, ugye?

Csak ésszel!

Azt már tudod, hogy a sminkalapot a nappali krémed után illik felvinni, és csak utána jön az alapozó, de az is fontos, hogy a két lépés között elteljen annyi idő, hogy a krém meg tudjon száradni. Sőt, a sminkalapnak is kell egy pár perces szünet, hogy követhesse az alapozó. Ha türelmetlen vagy, szét fog folyni minden, szóval nem éri meg.

Szkeptikus vagy, és úgy gondolod, hogy semmi szükség a sminkalapra, hiszen elég az alapozó? Pedig a sminkalap sokkal többre képes, mint azt elsőre gondolnád, nem véletlenül használják a profi sminkesek.

Érdekel ez a téma? Szeretnél hasonló cikkeket olvasni?

Gyere és csatlakozz hozzánk! Töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged az elkészült bejegyzéseinkről.

Oszd meg ismerőseiddel: