Vörös foltok a bőrön az injekció beadása után


A véralvadás gátlása

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre. Kedves Látogatónk!

Ez normális reakció, mely az idővel elmúlik. Arra figyeljen az öninjekciózásnál, hogy mindig alaposan tisztítsa meg a kezelendő bőrfelületet, valamint minden nap változtassa a beadás helyét!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadnimelyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk.

Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul.

vörös pikkelyes foltok a hátán és a fején

Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk Tisztelt Címzett!

a lábán vörös folt vérzik

Januárban történt műtétem után fraxiparine 0,6 ml injekciót kell alkalmaznom, már 40 db-nál tartok, a hasfalam az injekciótól bepirosodott, fáj, nagyon viszket,és ég, a viszketés, kiütés már a testem más részein is kialakult, alkaron, lábon, fenék, a házi orvosom azt tanácsolta, hogy az injekció beadása előtt a fertőtlenítőt ne használjam.

A gyógyszerész aki adta a fertőtlenítőt azt kérdezte allergiás vagyok-e a jódra. Újabb tünetem a gyomor fölötti és hát fájdalom. Szeretném megkérdezni mire utalhatnak ezek a tünetek.

vörös folt jelenik meg a szemen és viszket

Válaszát előre is megköszönve maradok Üdvözlettel: Pappné Szabina Tisztelt Pappné Szabina, A leírtak alapján felmerül, hogy a Fraxiparine injekcióra allergiás. Az ilyen típusú gyógyszerekre hosszabb alkalmazás után is hónapok után is kialakulhat úgynevezett késői típusú allergia.

A Fraxiparine helyett térjenek át Clexane injekcióra, erre ritkábban fordul elő allergiás reakció.

ősi pikkelysömör kezelése

Amennyiben nem szűnnek a panaszok, további allergológiai kivizsgálás szükséges.